sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Sumun näkyvyysluokat : 100–200 m vahva tai sakea sumu

Vaikka ensimmäisessä Konstanzmerkinnässä naureskelinkin sille, että Konstanzissa ei tätä suurta ja mahtavaa Bodensee:tä näe melkein koskaan, on väistämätön tosiasia, että tällä hetkellä asun Keski-Euroopan kolmanneksi suurimman järven (kiitos Wikipedia) rannalla. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa on, että kesällä tämä on ehkä paras paikka asua ikinä, ja talvella tämä on ehkä sumuisin paikka ikinä. Konstanzista voi tosiaan nähdä Sveitsin Alpit hyvällä kelillä.

Nyt laitan kuvan miten hienosti Alpit voi nähdä meidän yliopistolta kirkkaalla säällä (ja valokuva ei todellakaan näytä niin hyvin, mutta kyllä ne näkyy):




 


Ja seuraavaksi kuva miten huonosti täällä voi nähdä sumuisena päivänä:




 
Viimeinen kuva ei ole epäselvä, se on sumua.


Olen kuullut nyt useammankin kerran, että täällä sumuinen aika kestää pari viikkoa. Onneksi se on ollut liioittelua, koska ilmeisesti sumu useimmiten häviää JO klo 14 iltapäivällä. Olen kuitenkin kokenut 4 päivää kestävän 24h/vrk:ssa sumun. Tuntuu hassulta kun koko ajan näyttää siltä että silmälasit olisi likaiset.

Suurin osa ihmisistä täällä inhoaa tätä sumua, mutta minusta se on jollain tavalla kaunista. Se myös helpottaa todella paljon minun lääkärin mukaan kuivasta ilmasta johtuvaa yskää. 9 viikon yskän jälkeen menin siis lääkäriin ja nyt kun olen sumussa kävellyt monena päivänä, on yskä hävinnyt melkein kokonaan. Jee!

Eräs päivä sumu oli niin sankkaa, että sillalta ei nähnyt alas veteen asti. Silta on noin 10m korkea.
Hieman nauratti, kun kaveri Jyväskylässä sanoi, että oli niin sakea sumu, ettei nähnyt EDES Jyväsjärven toiselle puolelle.

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten hauskalta tuo siun vaihtovuosi kuulostaakaan! Tässähän tulee ihan matkakuumetta ja ties mitä.

    VastaaPoista
  2. Se on hyvä. Aina kiva aiheuttaa muille matkakuume :)

    VastaaPoista