sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Tämä merkintä on kirjoitettu vain boustimisen takia

Nyt tapahtui juuri se mitä olen suunnitellut jo kauan ja ajattelinkin, että jos en kohta pääse tekemään sitä, ei sitä tule tehtyä ollenkaan. Kohtahan on jo kesä (ainakin täällä etelässä, jossa on +2 astetta lämmintä lällyslää).
Perjantaina siis lähdettiin kauan odotetulle laskettelumatkalle. Alkuperäinen idea oli lähteä sveitsin Alpeille, mutta eräiden kommellusten takia kohde siirrettiin saksan Alpeille, Balderschwang:iin.



LEI (Lokale Erasmus Initiative) järjesti tämän matkan erasmuksille ja muutama saksalainenkin oli mukana. Yhteensä meitä lähti muistaakseni 77 tyyppiä.
Hintaa koko hommalle tuli 40€ (matka, hissilippu, ruokailu) + 20€ vuokraus.
En ole lautaillut kolmeen vuoteen kertaakaan, joten vähän kyllä jänskätti osaako sitä enää.


Kyllä se sit ihan hyvin onnistu alkujännityksen jälkeen. Kun aloin taas luottaa itseeni, pääsin kovaakin, ja kun tytöt (Thea ja Stine, tanskalaiset, lasketelleet tosi kauan jo) eivät kertoneet minkä värinen (musta, punainen, sininen - vaikea, keskivaikea, helppo) rinne oli missä lasketeltiin, en tajunnut jännittää tai pelätä etten osaa. :D



Ok pitää mun myöntää, että tää oli tosiaan vaan ihan pieniä Alppeja. Ei mitään niitä jylhiä kunnon maisemia. Mutta Suomen laskettelurinteisiin verrattuna, kokemus sinänsä. :D



 

Oli tosi kiva kun oltiin viikonpäivänä laskettelemassa, niin ei ollut paljon ihmisiä rinteessä. Aamulla oli tosi hyvä keli ja pakkaset joten rinteet oli hirmu hyvässä kunnossa. Keskipäivän jälkeen sitten paistoi aurinko niin lämpimästi, että rinnekin alkoi sulaa. Mutta siltikin, aivan mahtava reissu!

 

 

Huomasin jo perjantai-iltana, että seuraavana päivänä en pääse varmasti sängystä. Minulla oli oikea etureisi krampissa keskipäivästä lähtien. :D Lautailussa käytetään enimmäkseen etureisilihaksia ja pohjelihaksia, joita ei muuten tule aktiivisesti treenattua, joten suhteellisen rankkaa oli kuuden tunnin lautailusessio. Illalla venyttelin 3 tuntia ja seuraavana päivänä vielä 2, joten nyt kolmantena päivänä pystyn jo melkein kävelemään. Parempi vaan! Olisi ihan mälsää jos ei tuntuis missään. Ihan kuin ei olis mitään tehnytkään!

Aivan loistavaa oli olla ulkona koko päivä. En ole pitkään aikaan lähtenyt kotoa mihinkään, koska pitäisi alkaa lukea tentteihin, mutta sitten ei tule luettua kuitenkaan. Ihan hyvä lähteä pois ja saada raitista ilmaa. :)

Hiihtohissit meni kiinni klo 16 ja meidän bussi lähti vasta klo 17, joten tuli koettua myös oikein perinteinen ja aito after-ski teltta. On siis baaritiski teltassa ja paljon saksalaisia kännisiä keski-ikäisiä miehiä, jotka kertoo irstaita vitsejä, kun näkee nuoria tyttöjä. Aivan loistavaa. Musiikki soi niin kovalla, ettei voi jutella ja biisit on saksalaisia iskelmäbiisejä, joiden mukana laulaa kaikki, tai sitten ysärihittejä, kuten Daddy Dj. :D Todellakin alkaa huomata, että olut on saksalaisen kulttuurin eräitä kulmakiviä. Ihan sama missä ollaan ja mitä tehdään, saksalaiset tarvitsee sen päätteeks aina oluen. Se kuuluu aina asiaan.

Niin oluesta puheen ollen, Thea on nyt ottanut myös tehtäväkseen tunkea mulle erilaisia oluita kurkusta alas, jos vaikka löytyisi sellainen jonka saan irvistelemättä nieltyä. Operaatio siis jatkuu. Palaan asiaan, kun edistystä on tapahtunut!



Olen ollut saksassa nyt 4kk ja 4 päivää. 2 viikkoa lukukautta jäljellä ja sitten 2 kk lukukausilomaa. Sen jälkeen onkin jo yli puolet purkissa. Pelottava ajatus. Mutta nyt "nukkumaan" että jaksaa aamulla "herätä" "opiskelemaan". Oikein mukavaa tammikuun viimeistä viikkoa kaikille!

rinnekartta täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti