sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Viikko kuvina

Tällä viikolla olen ollut sukuloimassa ja viettänyt aikaa rakkaan isosiskoni kanssa. Ajattelin tehdä tällaisen tosi tyylikkään ja täynnä valokuvauslahjakkuuta olevan kollaasin ekasta viikostani (keskiviikosta lauantai-iltaan :D) Saksassa. Ostin ennen lähtöä digikameran itselleni niin pitäähän sillä leikkiä (Huom! Digikameraan käytetyt rahat eivät tulleet Erasmus-apurahasta, joka käytetään tietenkin vain matkakustannuksiin :DDDD)

Keskiviikkona käytiin Erlangenin kaupungissa (?) Arcaden nimisessä nelikerroksisessa ostoskeskuksessa. Oli ihan kiva vaan kulkea siellä ja tarkkailla ihmisiä. Ei oikein huvita hilata Konstanziin junalla vielä enemmän tavaraa kuin mitä minulla ennestään oli, niin päätin hillitä itseni ja olla ostamatta mitään.

Jo aikaisemmilla Saksan käynneillä olen huomannut, että aivan sama mihin kaupunkiin Saksassa menee, löytää siellä aina ainakin nämä kolme paikkaa:

1. Nordsee... nimensä mukaisesti vedenalaisia eliöitä ruuaksi myyvä yritys

2. Saturn... jos Top10 olisi kauppakeskuksen kokonaisen kerroksen kokoinen

3. Nanu-Nana... Ajatelkaa, jos Tiimari möisi vähemmän paperia ja enemmän krääsää ja mahtava liikeidea olisi, että tavaroiden järjestystä vaihdetaan joka viikko (en sitten tiedä tekeekö se liikkeestä mielenkiintoisen vai turhauttavan vaikeaselkoisen)

Nanu-Nana pitää huolta vehkeiden puhtaudesta. Arvokas tehtävä!

Nanu-Nana:n jälkeen päädyttiin kirjakauppaan, josta löydettiin kirja täynnä hieman kyseenalaisia oikeita kuolinilmoituksia.

Suomalainen menee Saksaan syyskuun loppupuolella. Mitä muuta voi tehdä, kuin nauttia siitä, että Saksassa on vielä kesä?

Yksi asia mitä rakastan ehkä eniten Saksassa, on puutarhat. Saksalaiset on ylpeitä pienistäkin tilkuista puutarhaa ja sen ne on näköisiäkin.

Löysin niin hienon kortin, että oli pakko ostaa ja lähettää kämppiksille! (toivottavasti ette lue tätä ennen kuin kortti tulee perille)

Aina kun ollaan Nürnbergissä käymässä, pitää käydä yhdessä tietyssä kreikkalaisessa ravintolassa syömässä. Parhainta ruokaa ja tuttu ravintoloitsija. Näin taas pitkästä aikaa myös kaksi serkkua ja serkun hirvittävän hellyttävän tytön, jonka mielestä parhainta oli Tsatsiki ja käden siihen lättääminen.

Nürnbergissä oli menossa Alt Stadt Fest ja piti siellä tietenkin mennä käymään. Saksalaiset katujuhlat on niin loistavia. Siellä on sit aina kioskeja, joissa myydään näitä koristepipareita. Jotenkin ne on tosi tosi mauttomia, mutta samalla niin herttaisia! :D

Suomesta lähtiessäni menin lupaamaan kotipaikkakunnan kavereille, että tämän Saksan vuoden aikana opettelen juomaan kaljaa. Lupaus on lupaus, vaikka kyseiset kaverit ei sitä varmaan enää muistakaan tai siitä niin välittäiskään. Yritys on kovaa ja menestyksekästä!

Jos olisi pakko valita yksi ainut karkki mitä joutuisin syömään koko elämäni, olisi se kirpeä omenametrilaku. Innostuin hiukkasen, kun löysin tuollaisen mahtilakun.. pettymys, ei ollut yhtään niin hyvää :(

Onneksi lohduttamassa oli paistetut pähkinät <) (mä oon niin ylpee tästä kollaasista.. niin tärkeitä kuvia ja ah kuinka lyhyt merkintä ja voi ihanuus kun kaikkien koneet menee tukkoon kun yrittää ladata kaikki kuvat :D) Illalla käytiin vielä syömässä intialaisessa ravintolassa (ja otettiin ah niin suloinen siskokuva). VINKKIVITONEN!: Jos luulet kestäväsi tulista ruokaa, olet intialaisella ja tarjoilija kysyy mietoa, keskivertoo vai tulista.. kannattaa ennemminkin ottaa mietoa. Miedon saa aina tulisemmaksi. Mutta ei se mitään, yskä helpottui kovasti kun puuskuttelin silmät kyynelissä.

Matkalla kotiin otti sisko kauniita kuvia U-Bahnissa, naurettiin silmät kyynelissä ja aiheutettiin pahennusta <3

Voiko serkkupojan übercool aurinkolaseista saada moneksi tunniksi hauskaa tekemistä? - Voi!

Siskotyhmä pääsi opiskelemaan Saksassa ihan väärään kaupunkiin. Otettiin siis läksiäisiltana kenkäkuva. El Naturalista vs. 2nd Hand All Starit.

Vielä enemmän hauskaa kuin mitä saa serkkupojan übercool aurinkolaseista, saa serkkutytön nörttisangoista.

Nyt siivoamaan siskon kämppää (ihana muutti pois ja jätti mut siivoo <3). Palaillaan!

4 kommenttia:

  1. hah. luin tän antin koneella joten ei menny edes sekuntia niin kaikki kuvat oli ladattu :P paitsi siis toi ihme pallishampoo kuva, joka ei näy vieläkään (sit kun klikkasin laatikon kohdalta niin sain sen omalle sivulle), outoa.

    voisit muuten ottaa huomioon ne lukijat (minut), jotka ei osaa saksaa ja suomentaa esim. tuollaset kortit joissa on hauska (?) teksti. tai siis niiden korttien hauskat tekstit.

    Nii, ja en mä ainakaan muista et Aurichissa olis yksikään noista kaupoista. :D Mut lasketaanko sitä kaupungiksi edes..?

    Ja kyllä, aion jatkossakin murentaa uskottavuuttasi oudoilla kommenteilla, jotka on pidempiä kuin laki sallii :)

    VastaaPoista
  2. Eka mietin että kääntäisin noi mutta sit tajusin että on riski että teen sen paskasti :D Mutta teen nyt poikkeuksen ihan sua varten. Kortissa lukee.. Etsitään: viisi ahkeraa miestä tai yksi nainen.. Kuolinilmoituksessa lukee suunnilleen näin: Perkeleen moottoripyörä, hyvät jatkot, valkoisia kukkia kiitos

    Hmm, vaikka itsekään en muista noita kauppoja sielä, olen aivan satavarma että siellä edes joku noista on. Ainakin kaikissa ostoskeskuksissa missä olen koskaan Saksassa käynyt on ainakin yksi noista.

    Ja on oikeesti ihan loistavaa että on joku joka aina kyseenalaistaa kaiken ja saa mut laskeutumaan maan pinnalle. Just selitin Johannalle miten sinä aina tuut sanoo että elä puhu paskaa Anneli. :DD Juuri parasta <3

    VastaaPoista
  3. Hehehhe, taas naulatti! Vaan saat sina minut itkemaankii, nain vastapainoks ku kuitenki haluat olla muutakii ku naulattava ;) Rakastan sua!

    VastaaPoista